Kıbrıs’ın Kuzey Sahilindeki en popüler 5 Plaj

Kıbrıs’ın Kuzeyinde bulunan Girne, Kıbrıs tatiliniz için bir çok aktiviteye imkan sağlamaktadır. Girne otelleri, uzun kumsalları, kaleleri ve el değmemiş doğal güzellikleri vardır. Kıbrıs tatilinizde iyi vakit geçirebilmeniz için aşağıda 5 en popüler Girne plajını sıraladık:

1. Yavuz çıkartma plajı, kuşkusuz tesis dahilinde olan en popüler plajıdır. Ufak bir koy olmasına rağmen, tesis hem kumsal alan hemde çim alanda şezlong ve minderler ile modern ve kullanışlı bir beach klübü yaratmıştır. Giriş ücretlidir. Hafta sonları, sezonda bu plaj oldukça kalabalıktır. Bu plajda ayrıca su sporları yapabilirsiniz.

Escape Beach

Escape Beach Plajı

2. Daha sakin ama yinede bir tesis olan plaj tercih ediyorsanız, size Alsancak Belediyesi tarafınca işletilen Mare Monte Plajını öneriyoruz. Yine ufak bir koy olan bu plaj hem daha sakin hemde daha ucuz ama temiz bir plajdır.

3. Girnenin doğusunda, en uzun sahile sahip olan Acpaulco Otel, ücret dahilinde sizlere 1 kilometreye yakın kumsal, modern tesis ve havuz imkanı sağlamaktadır. Kuşkusuz Girne’nin en güzel kumsalı burasıdır.

4. Listemizin dördüncü sırasında, dahada doğuda, termik santrale gelmeden önce bulabileceğiniz Lara Beach plajı vardır. Halk plajına giriş ücretsizdir, ve plajda bir kafe hizmet vermektedir.

5. Adanın belkide en popüler plajı Alagadi, diğer adı ile Kaplumbağa plajıdır. Plaja her yıl yumurtlamaya gelen Caretta Caretta kaplumbağaları nedeni ile Kaplumbağa plajı denmektedir. Halk plajı olup girişi ücretsiz olduğundan, Girnenin en çok ziyaret edilen plajıdır. Plajda hizmet veren bir restoran bulunmaktadır. Mayıs’tan Ekim sonuna kadar, plaj kaplumbağaların rahat yumurtlaması için akşam 8 den sabah 8 e kadar kullanıma kapalıdır.

Yazar hakkında Tüm yazıları gör Yazarın websitesi

Uzoma Jaja - Wachuku

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: