Kıbrıs’ta alternatif tatil seçenekleri

Kıbrıs’ı ziyaret etmek için birçok nedeniniz olmalı. Kıbrıs yarımadası; huzur veren sessizliği, yeşilliklerin süslediği bitki örtüsü, masmavi koyları, uzun uzadıya kumsalları ve günümüze ulaşan tarihi kalıntıları ile her zaman ziyaret edilen popüler bir destinasyon olma özelliğini taşımaktadır.

st. hilarion walking

Rahatlatıcı dokusu, eşsiz güzellikte olan Akdeniz’in turkuvaz renklerini barındıran denizi ile kültürel mirası, tarihi zenginliği ve mutfak kültürü ile yabancı turistlerin yaz ayları adayı adeta kuşattığı görülmektedir. Turizme yapılan katkılar neticesinde her geçen sene olumlu yönde artan turist sayısı adanın eko-turizm alanında büyük yönde katkılar sağlamaktadır. Hediyelik eşyaları, yemekleri ve tarihe açtığı gizemli eserleri ile Roma ve Helenistik dönemin izlerini taşıyan turizm cenneti Kıbrıs’ta birçok aktivite bulunmaktadır.

Adayı sarmalayan altın sarısı kumsalları, el değmemiş koyları, altın sarısı kumsalları tatilinizi Kıbrıs’ta geçirmek için başlıca nedenler olabilir. Arkeolojik alanlar, tarihi bulgular, farklı türdeki canlılar, kuş ve kaplumbağa yumurtlama bölgeleri, yürüyüş parkurları ve adaya özgü Karpaz eşekleri ile Kıbrıs tam bir turizm merkezi olma özelliğini hak etmektedir. Kuzey Kıbrıs, kültürel çeşitliliğin en yoğun olduğu Akdeniz’in önemli bölgelerinden biridir. Bölgede yaşayan Kıbrıslı Türklerin, Rumlar ile birlikte yaşadığı ve kültürel çeşitliliği arttırması sonucu adada kendinizi tarihte farklı bir noktada olma özelliğini hissedecek sinizdir.

Altin-kum-plaji

Hiç şüphesiz adada bulunan küçük ve şirin restoranlar ise Kıbrıs’ın ne denli zengin bir mutfak kültürüne sahip olduğunu damakta bıraktığı tat ile göstermektedir. Ulaşımı kolay olan Kıbrıs’a Türkiye’den uygun fiyatlı uçak bileti ile uçabilmeniz mümkün. Yaz ayları yoğun bir ziyaretçi akınına uğrayan adada kış turizmi içinde yabancı turist gelmektedir. Esasında Kıbrıs kış turizmi için adanın doğası ve ılık geçen kış ayları ile canlılık kazanmaktadır. Kış aylarının güneşli ve ortalama 19 derece dolaylarında gösteren havası ile muhteşem nitelikteki doğası ve bitki örtüsü ile üşütmeyen bir tatil deneyimini yansıtan Akdeniz’in karakteristik özelliklerini taşımaktadır.

Kuş gözlemleri ve kültür turları ile kış turizmini ayakta tutan Kıbrıs, yaz aylarına nazaran kış döneminde özellikle Avrupalı turistlerin ülke kış turizmine katkı sağladığı görülmektedir. Artan tesis kalitesi ve turizme yönelik yapılan yatırımlar ile adada bulunan oteller kış turizmine yönelik paket turları, aktiviteleri ve yürüyüş/bisiklet etkinlikleri ile tatilcilere Kıbrıs’ta alternatif tatil seçenekleri sunmaktadır.

Kış ayları fazla uzağa gitmeden ucuz uçak bileti ile Kıbrıs’ta kışında tatilin keyfini çıkarabilir unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kibris.com.tr sitemizde bulunan Kış turizmine yönelik Kıbrıs uygun fiyatlı paket turlar inceleyebilir ya da etkinliklere göz atabilirsiniz. Kış aylarında da canlı ve eğlenceli olan Akdeniz’in sıcak destinasyonu Kuzey Kıbrıs sizleri bekliyor.

Yazar hakkında Tüm yazıları gör Yazarın websitesi

Fatih Kibar

Seyahat yazarı ve İran tur rehberi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: