Kıbrıs’ın Tatil Cenneti: Girne

Yüzölçümü 50 kilometre kare olan kentin geçmişi M.Ö. 10. yüzyıla kadar uzanıyor. Girne’de Bizanslılar, Lüzinyanlar, Venedikliler, Osmanlılar ve İngilizlerin etkileri kolaylıkla görülebiliyor. Bir liman kenti olmanın getirdiği tüm avantajlara sahip olarak çeşitli medeniyetlerin izlerini taşıyan Girne, Kıbrıs’ın en güzel bölgelerin biri olarak ideal bir Akdeniz tatili sunuyor. Lefkoşa Girne arası 24 km olup 20 dakika içerisinde Lefkoşa’dan Girne’ye ulaşılabilir. Güneyde yer alan Girne Sıradağları; Kayalar Dağı, Lapta Dağı, Beşparmak Dağları, Kantara ve Karpaz Dağları’ndan oluşmakta. Bu dağlarda bulunan kaleler görkemiyle en güzel panorama için görülmeye değer. Tarihiyle olduğu kadar plajlarıyla da ünlü olan Girne’de bölgeye özgü hellim, molehiya gibi lezzetler de denenmeli. Dünyaca ünlü markaların yanı sıra takı dükkânlarından da alışveriş yapılabilir. Girne denince akla gelen diğer bir özellik, ünlü şarkıcıların sahne aldığı lüks oteller, kumarhanelerdir. Girne’de uygun fiyatlı alkollü içkiler içilebilir. Bölgede, çok sayıda kaliteli konaklama imkânı mevcuttur. Tarihi mekânlara yakınlığı sebebiyle liman bölgesi tercih edilebilir.

Kıbrıs'ın Tatil Cenneti: Girne

Girne’de Gezilecek Yerler

Eğlence isteyene eğlence, huzur isteyene huzur veren kentte her ihtiyaca yönelik bir tatil yapmak mümkün. Adanın genelinde olduğu gibi Girne’de de ulaşım rahat. Araba kiralamak iyi bir seçim. Tatil zevkiniz ne olursa olsun, narenciye kenti olan Girne’de taze sıkılmış meyve suyu içmeden, kıbrıs kahvesini denemeden, sizin için listelediğimiz yerleri görmeden dönmeyin. Konaklama seçenekleri için Girne Otelleri online rezervasyon sitemizi görünüz.

Girne Limanı

Girne Limanı ve çevresi, bölgenin ilgi odağı durumunda. At nalı şeklinde sıralanan restoranlar, barlar, eğlence yerleri, otellerle hayatın temposu yakalanabileceği gibi eski Venedik evleriyle geçmişin izleri takip edilebilir.

Girne Kalesi

Girne’nin simgesi olan kale, Bizanslılar tarafından Arap akınlarına şehri korumak için M.Ö. 3. ya da 2. Yüzyılda yapılmış. St. George Kilisesi, Lüzinyan Kulesi, Venedik Kulesi, Kırnı köyünde bulunan tunç çağına ait mezarlar yine kalede görülebilir.

Batık Gemi Müzesi

Girne Kalesi içindeki müzede, bilinen en eski gemi kalıntılarından biri görülebilir. Helenistik döneme ait geminin bir ticaret gemisi olduğu düşünülmektedir.

Bellapais Manastırı

İngiliz yazar Lawrence Durrel’ın da yaşadığı Beylerbeyi köyünde; gotik mimarisiyle, düzenlenen klasik müzik festivalleriyle ünlü manastır sizi kendine hayran bırakacak.

Aziz Hilarion Kalesi

10. yüzyılda yaptırılan kale, 500 metre uzunluğundaki duvarları ve 9 burcuyla dikkat çekiyor. Çıkılınca görülecek manzara ulaşmak için tırmanılan 480 basamağa değer.

Buffavento Kalesi

Savunma amaçlı inşa edilen diğer bir kale olan Buffavento’ya bir buçuk saatlik bir tırmanış sonunda ulaşılabiliyor. Çıkıldığında bütün Lefkoşa önünüze seriliyor.

Bandabuliya

Kentin tam merkezinde yer alan yapı 1878’de İngiliz sömürge döneminde belediye binası olarak inşa edilmiş. Eskiden kapalı bir pazar olarak kullanılırken günümüzde, restoran ve kafelerin bulunduğu el işlerinin satıldığı bir yer.

İkon Müzesi

1860 yılında inşa edilmiş Archangelos Kilisesi’nde birçok ikon örneği görmek mümkün. 17. ve 19. yüzyıllar arasında yapılmış ikonlar kilisede sergilenmekte.

Mavi Köşk

Makarios’un avukatı ve silah tüccarı Pablo Pavilides’in evi olan köşk, gizemli hikâyesi ve muhteşem mobilyalarıyla dışarıdan kimsenin göremediği ancak içeriden her yerin göründüğü bir köşk.

Alagadi Plajı

Caretta caretta ve yeşil kaplumbağaların yumurtlama alanı olması sebebiyle, Alagadi Plajı’nın sakinliği özellikle korunuyor. Berrak denizi ve altın kumsalıyla huzur bulmak için mutlaka gidilmeli. Dört tarafı plajlarla çevrili olan adada, Alagadi Plajı dışında Girne Barış Plajı, Yavuz Çıkartma Plajı, Denizkızı Plajı, Escape Plajı, Camelot plajı gibi su sporlarına, dalışa müsait plajlar da bulunmakta.

Yazar hakkında Tüm yazıları gör Yazarın websitesi

Fatih Kibar

Seyahat yazarı ve İran tur rehberi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: