Kuzey Kıbrıs’ın En İyi 4 Plajı

Akdeniz’de bir cennet olan Kuzey Kıbrıs’ta, berrak suları, eşsiz koylarıyla birçok plaj bulunuyor. Tatil diyince aklınıza; denizin, kumun, güneşin tadını çıkarmak, eğlenceli anlar yaşamak geliyorsa Kuzey Kıbrıs en ideal destinasyonlardan biri. Ücretli plajlar olduğu gibi, belediyeye ait herkesin kullanımına açık olan plajlar da mevcut. Kuzey Kıbrıs’ın en iyi plajlarından dört tanesini sizin için hazırladık.

1. Escape Plajı

Yavuz Çıkarma plajı olarak da anılan Escape Plajı, Girne’nin 5 km batısında Alsancak’ta bulunuyor. Arabayla ulaşım imkânınız yoksa telefonla arayıp çağırabileceğiniz 7 kişilik Çimen taksi dolmuşlarla plaja gidebilirsiniz. Adadaki en lüks ve özellikle gençler arasında popüler plajlardan biri olan plaja giriş için ücret ödemek gerekiyor. Bu ücrete, şezlong, şemsiye, bir adet yerli alkollü veya alkolsüz içecek dâhil. Kumsaldaki şezlongda ya da dilerseniz çimlerdeki minderlerde plajın keyfini çıkarabilirsiniz. Her hafta yeni bir eğlence hizmeti sunan Beach Club, su sporları için de iyi bir seçenek. Jet ski, deniz paraşütü, muz, deniz bisikleti, kano, tüplü dalış gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Denizinin durgunluğuyla meşhur olan plaj, bu durumu kumsalın yakınındaki adacığın dalgaları kırmasına borçlu. Acıkanlar için plajın hemen arkasında restoran bulunduğunu da belirtelim. Girne Otellerinde konaklarsanız, mutlaka bu plajı ziyaret ediniz.

2. Altın Kumsal

Kıbrıs’ın doğu sahilleri güzelliğinin yanında, sakinliğiyle de ünlü. Karpaz’da bulunan Altın Kumsal da onlardan biri. Kartpostal gibi görüntüsüyle sizi kendisine hayran bırakacak plaj, Dipkarpaz’dan Zafer Burnu’na giderken sağda yer alıyor. Yolda meşhur Karpaz eşeklerini gördüyseniz, doğru yoldasınız demektir. Ulaşım imkânlarının kısıtlı olması, taksi hizmetinin pahalı olması sebebiyle en uygun ulaşım özel araçla sağlanabilir. Ulaşım sorunu ve uzaklık sebebiyle plaj, oldukça huzurlu ve sakin. Kumsal, mitolojide aşk ve güzellik tanrıçası Afrodit’in doğduğu yer olarak geçiyor. Efsaneye göre bir ilkbahar sabahı, dalgaların köpüklerinden doğan Afrodit, bu noktada kıyıya çıkıyor. Caretta carettaların da yumurtalarını bıraktığı kumsal, çadır kampı için de uygun. Upuzun sahiller el değmemiş kadar bakir. Kumsalda iki küçük pansiyon dışında hemen hemen hiç yapılaşma yok. Plajın denizi sıcacık ve yüzlerce metre açıklara kadar yosun bulunmuyor. Gün doğumu ve gün batımında altın kumları seyretmenizi özellikle tavsiye ediyoruz.

3. Glapsides

Glapsides, su sporlarını sevenlerin gitmesi gereken bir plaj. Uzun plajda Akdeniz’in güzelliklerine dalış yapabilir, diğer su sporlarıyla adrenalin dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Gazimağusa ile Karpaz arasında Gazimağusa’nın 5,5 kilometre kuzeyinde bulunan plajda, plaj voleybolu gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne oldukça yakın olan plaj, üniversite öğrencilerinin uğrak yeri. Sularının sığ ve sakin olması sebebiyle aileler de çokça rağbet ediyor. Suyun insan boyunu geçmesi için en az 200 metre yürümek gerekiyor. Bölgede kamp alanları da bulunuyor. Plajda, sabahın ilk saatlerinde çeşitli balık türlerini avlarken doğanın sunduğu güzelliklerin seyrine dalabilirsiniz. Hazır plaja gelmişken, M.Ö. 11. Yüzyıldan kalma kalıntılarını görebileceğiniz Salamis Antik Kenti’ni mutlaka görmelisiniz.

4. Palm Beach

Shakespeare’in Othello’sunun geçtiği yer olan Gazimağusa, yakın tarihimizde başka önemli olayların da geçtiği bir yer. 1974 yılında bombalama sonucu terk edilmiş olan Kapalı Maraş, plajın yanında. Bu sebeple plaj, bir yanda savaşın izlerini taşırken, diğer tarafta canlılığın, eğlencenin havasını taşıyor. 1974 yılına kadar Avrupa’nın en popüler plajlarından biri olan plaj, bir zamanların ünlü kişilerini, krallarını, kraliçelerini ağırlamış. Sophia Loren de dâhil olmak üzere birçok ünlü ismin evi bu sahilde bulunuyor. Palm Beach, kilometrelerce uzunluktaki bu sahilin küçük bir alanını kapsıyor. Denizinin güzelliği ve hikâyesiyle Palm Beach, şehir merkezinde sizleri bekliyor.

Yazar hakkında Tüm yazıları gör Yazarın websitesi

Fatih Kibar

Seyahat yazarı ve İran tur rehberi.

Bir Cevap Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: